Laiklik devlet düzeninin ve hukuk kurallarının dine değil  akla ve bilime dayandırılmasıdır. 
Laiklik, dinin doğru uygulanabilmesinin teminatıdır!..

O; tarih boyunca hakkında elli bine yakın kitap, yüz binlerce makale yazılmış tek Türk’tür!..

Tarihe Dair Notlar
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi30
Bugün Toplam198
Toplam Ziyaret162468
Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir ne demek?/Bilge Altun

Türkiye, Atatürk'ün ölüm(süzlük) yılı olan 1938'ten sonra adım adım bugünlere getirildi. Yaşadığımız felaket dolu günler, geçmişimizi unutturmak için içimize sızmış hainlerin eseri olsa da suç hepimizindir.

Bilhassa Atatürk'ün devlet anlayışının Türk Milleti'ne bilinçli olarak öğretilmemesi hiç bir biçimde affedilemez! Ancak  böyle bir zamanda kendisine Türk'üm diyen herkesin ivedilikle öğrenmesi ve bildiklerini öğretmesi, her şeyden önce vatanperverlik görevidir...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyük kurucusu ve tek önderi Atatürk'ün; “Bağımsızlık benim karakterimdir.”sözü, tüm sözlerinin anafikridir.

Buradan hareketle, her Türk'ün ne kadar bağımsız olduğunu, bağımsızlığının ne zaman yitirilmeye başlandığını, ne kadarının elinde kaldığını sürekli sorgulaması gerekmektedir.

Atatürk, tam bağımsızlık için gereken kaideleri, öncelikle Nutuk'ta ve birçok eserinde ve/veya röportajında defaatle belirtmiştir. Bir demecinde: “Temel ilke, Türk ulusunun haysiyetli ve onurlu bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme yaraşmaz.” derken, yazık ki günümüzde bizlere yaşatılmak isteneni bir kez daha anlatmak istemiştir...

Atatürk'ün “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” sözü; bir asker, bir devlet adamı olarak Türkleri kurtarma ve Türkiye'yi kurma görevini başarıyla gerçekleştiren, sadece kendisine hak olan ve ileriyi gören bir başka büyük sözüdür. Peki, bu söz ne anlama gelmektedir?..

Hakimiyeti sağlamak için kanunlar, yasalar, yasa koyucular önemsizdir ve halk özgürlüğüne kavuşmak için tüm yolları deneme hakkına sahiptir!

Yani oy kullanıp seçim sonucu belirlemek değildir halkın yegane görevi. Bu nedenle Atatürk, bağımsızlık benim karakterimdir şiarından yola çıkarak “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” diyebilmiştir.

Özetle  Atatürk dışındaki her hangi bir devlet adamının bu sözü söylemesi her şeyden önce abesle iştigaldir.

Bu sözün içeriğinde, halkın hakimiyeti için her hangi bir kanunun işlemeyeceğini anlamayan lider(ler), gerektiğinde halkın kendisine isyan edebilme hakkının, halkın eline kanunlarla verildiğini haliyle görememektedir.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi her şeyden önce bir emirdir!

Büyük Hitabe'de Atatürk, Türk Milleti'nin kayıtsız şartsız hakimiyeti sağlaması için önünde hiç bir engel olamayacağını tüm sözleriyle tescillemiştir!..

 

  
420 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın